Kalle Jents: Rohkem arukat meelt ja kainet mõistust

, Vijlandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents
Viljandi linnapea Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

JÄTKUV majanduslangus on seadnud meid kõiki olukorda, kus kõigis valdkondades peab toime tulema tunduvalt säästlikumalt kui veel lähiminevikus. Kulusid kärbivad nii riik kui omavalitsused. Samuti on seda tarvis teha eraettevõtetel ja enamikul peredel.


On selge, et kui tulusid pole, ei ole võimalik teha ka kulutusi. Palju on viimasel ajal räägitud solidaarsusest, sellest, et raskest situatsioonist on võimalik välja tulla vaid siis, kui püksirihma pingutavad tõepoolest kõik, sõltumata omandivormist, kuuluvusest ja alluvusest.



Nähes veelgi võimalusi lisaks sellele, mis nii Viljandis kui Eestis tervikuna olukorra lahendamiseks ette on võetud, pöördun...



... majandusministeeriumi poole ettepanekuga vaadata kiiresti üle oma valitsemisalas oleva konkurentsiameti sooja- ja elektrienergia tootmise hindade kinnitamise põhimõtted, et alandada sooja ja elektri hinda kogu Eestis.



... aktsiaseltsi Viljandi Veevärk nõukogu poole ettepanekuga langetada vee ja kanalisatsiooni hinda 2008. aasta tasemele.



... aktsiaseltsi Esro nõukogu poole ettepanekuga leida võimalus alandada ühepoolselt kiiresti soojusenergia hinda Viljandis.



... aktsiaseltsi Eesti Energia nõukogu poole ettepanekuga leida võimalus langetada ühepoolselt kiiresti elektrienergia hinda Eestis.



... kõigi viljandlaste poole, kutsudes neid, kel on töökoht säilinud, jätkama igapäevaeluks vajalikku normaalset tarbimist. Kahtlemata on rasketel aegadel arukas säästa ja koguda reserve, aga kindlasti ei ole praegu mõistlik sattuda paanikasse ja loobuda täitmast oma realistlikke tarbimisvajadusi.



ET HINNAD on langenud igas elusfääris alla kriitilise piiri, on just nüüd mõttekas soetada plaanitud kinnisvara, teha korteris remont ning osta soovitud kodumasin või rõivaese nii endale kui lastele.



Kui me tarbime kas või mõõdukalt oma linna ja teiste eestimaiste ettevõtjate teenuseid, aitame neil raskeid aegu üle elada, säilitades nõnda kaasinimeste ja iseenda töökohad. Nii ei jää laekumata maksud, mis kindlustavad riigi ja omavalitsuste funktsioneerimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles