Välismaa uudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Dalai-laama kohtub Briti peaministriga

Londonis visiidil viibiv dalai-laama kohtub esmaspäeval Briti peaministri David Cameroniga, teatas Briti valitsuse esindaja.

Valitsuse esindaja sõnul on Tiibeti vaimse juhi kohtumised Cameroni ja asepeaminister Nick Cleggiga eraviisilised.

Dalai-laamale antakse Londoni Püha Pauluse katedraalis peetaval tseremoonial kätte Templetoni preemia. Usujuht ütles pressikonverentsil, et annetab talle määratud 1,1 miljoni naelsterlingi (1,4 miljonit eurot) suuruse summa India toidupuuduses laste abistamiseks organisatsioonile Save The Children.
 

Soomes on või aastaga kallinenud 35 protsenti

Soome statistikaameti andmetel maksis või tänavu aprillis ligi 35 protsenti rohkem kui aasta tagasi, kirjutab «Kauppalehti».

Möödunud detsembris, kui või nõudlus oli väga suur, oli hind tavapärasest kõrgem isegi 47 protsenti.

Soomes toodetakse võid tunduvalt rohkem, kui tarbitakse, ning hinnatõusu taga on suur eksport.

Tunduvalt on Soomes kallinenud ka teised piimatooted. Jäätis oli aprillis 8,5 ja juust 8 protsenti kallim kui aasta tagasi. Kanamunad olid aastatagusega võrreldes 16 protsenti kallimad ja loomaliha eest tuli maksta 12 protsenti rohkem.

Soome tarbijahinnad tõusid aprillis 3,1 protsenti.
 

Volkswagen on loovaim autofirma

Euroopa suurim autotootja Saksa Volkswagen on valitud maailma parimaks tavamootorite valmistajaks ja autokontseptsiooni arendajaks, selgub autouuringukeskuse Center of Automotive Management (CAM) ja PricewaterhouseCoopersi uuringust, mida tutvustab «Kauppalehti».

Võrdluses osales 20 autotootjat ja 54 automarki. Ka teise ja kolmanda koha hõivasid Saksa autotootjad, BMW ja Daimler.

Uuringu andmetel rakendasid autotootjad tootmises kokku 955 uut lahendust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles