Mulgid peavad presidendiga nõu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel leiab Halliste koolis aset arvamusliidrite lõuna «Mulgimaa XXI sajandil».
Reedel leiab Halliste koolis aset arvamusliidrite lõuna «Mulgimaa XXI sajandil». Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves arutab reedel koos mulkidega Hallistes peetaval arvamusliidrite lõunal XXI sajandi Mulgimaa üle.


«Otsime uusi värskeid vaateid Mulgi teemale ning arutame, kuidas hoida Mulgi eripära ja kasutada seda piirkonna hüvanguks,» lausus Eesti presidendi idee järgi teoks saava arvamusliidrite lõuna «Mulgimaa XXI sajandil» koordinaator, Karksi vallavanem Arvo Maling.

«Presidendiga debateerivad siinse tausta või piirkonnaga seotud eri valdkondade spetsialistid, kes tegutsevad väljaspool Mulgimaad,» selgitas Mulgi kultuuri instituudi juhataja Janne Järvelt.

Nii arutavad murdekeele uurija professor Karl Pajusalu, meediajuht Tiina Kaalep, majanduspublitsist Andres Arrak ning ajalooprofessor Mati Laur.

Halliste põhikooli on reedel, 18. mail oodata ligi sada külalist.

«Kutsutuid on nii Mulgimaalt kui kaugemalt, kes oma praegusele tegevusele võiksid lisada mulgi mõõtme ja seeläbi suurendada Mulgimaa haaret,» ütles Arvo Maling. Need kaugemad külalised on Mulgimaalt pärit või sellega seotud, kuid ei pruugi siin iga päev tegutseda. Vestlusest loodavad mulgid saada aimu, milline paistab nende kodukoht väljastpoolt.

Arvamusliidrite lõuna korraldaja on Mulgi kultuuri instituut.

Arvamusliidrite lõunat saab jälgida ka internetist www.mulgikultuur.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles