Laialeheline tangude kuninganna hävitab põllult umbrohtu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lohu talu peremees Kalle Hiob räägib, et suurte lehtedega tatrataim mõjub umbrohule nagu looduslik tõrjevahend. Põllult koristatud tatraterad lähevad Lohu talus seemneks, müügiks, toiduks ning loomade ja lindude söödaks.
Lohu talu peremees Kalle Hiob räägib, et suurte lehtedega tatrataim mõjub umbrohule nagu looduslik tõrjevahend. Põllult koristatud tatraterad lähevad Lohu talus seemneks, müügiks, toiduks ning loomade ja lindude söödaks. Foto: Sigrid Koorep

Kes katsub Halliste valla Lohu talu peremeest Kalle Hiobit kätte saada päeval, peab pettuma. Mehe kaasa Tiiu Hiob teab küsijale öelda üksnes seda, et Kalle on põllul ja enne õhtut pole mõtet proovidagi, sest telefoni tal kaasas pole.

Kalle Hiobil on Uue-Kariste lähedal umbes sada hektarit põlde ning tööd on seal kuhjaga. Ühtlasi siblivad tal õuel aedikus kanad ja kuked — neist osa on muide sabatud —, pärlkanad, haned, kühmnokkhaned ja kalkunid. Veidi kaugemal toimetavad põllu peal lambad, kõrvalhoone seina ääres hüplevad puurides küülikud ja tagaõues teevad oma maikuiseid korjelende mesilased.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles