Netikommentaatorid toovad Viljandisse Hesburgeri

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Urmas Muru ütles enne nurgakivi asetamist, et Viljandis valmivas keskuses on palju rohkem romantikat kui tavalises Eesti kaubamajas. Vangla asemele ostukeskust planeerides keskendus Muru enda sõnul vabadusele ja otsis inspiratsiooni sellest sõnast.
Arhitekt Urmas Muru ütles enne nurgakivi asetamist, et Viljandis valmivas keskuses on palju rohkem romantikat kui tavalises Eesti kaubamajas. Vangla asemele ostukeskust planeerides keskendus Muru enda sõnul vabadusele ja otsis inspiratsiooni sellest sõnast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandisse kaubanduskeskust rajav Viljar Arakas tunnistas, et üks kord elus on tema töös ajalehe netikommentaaridest ka kasu olnud. Sealt saadud info abiga tuleb Uku keskusesse Hesburgeri müügikoht.

Eile nurgakivi saanud Uku keskusesse rentnikke otsides lähtuvad hoone omaniku Eften Capitali töötajad põhimõttest, et sealsed kauplused oleksid võimalikult eriilmelised ja Viljandis võimalikult uudsed.

Lugedes kommentaare, mis olid kirjutatud «Sakala» veebiküljele keskuse tulekust kõneleva artikli kohta, mõistsid Eften Capitali töötajad, et üks, millest Viljandis puudust tuntakse, on kiirsöögikoht. Eraldi tõsteti kommentaariumis esile just Hesburgerit.
«Saime Hesburgeri esindajatega kokku, leidsime kiiresti ühise keele ja sõlmisime lepingu,» rääkis Eften Capitali juhatuse esimees Viljar Arakas.

Kunagise vangla asemele rajatava kaubanduskeskuse suurimaks rentnikuks saab Rimi kauplus. Eile teatas keskuse omanik, et uutes ruumides seavad end sisse veel Tehnikatäht, Ideaal Kosmeetika, Apollo raamatupood, R-Kiosk, Hawaii Express,  Apo­theka ja Shu.

«Kingakaupluse Shu Viljandisse toomise mõtte andsid meile linnajuhid, kes ütlesid, et siin olevat just sellisest poest puudus,» selgitas Arakas. Üks suur müügipind on veel tühi ja sinna tahab keskuse omanik saada rõivapoe.

«Oleme rentniku leidnud 75 protsendile pinnast, aga soovijaid on päris palju,» nentis Arakas. «Arvestades tahtjate hulka, oleksime võinud keskuse teha poolteist korda suurema.»

Ruumikamat hoonet ei lubanud ehitada endisele vangla alale tehtud detailplaneering, küll aga peavad omanikud plaani pärast esimese etapiga valmisjõudmist seda laiendada ning ehitada Tallinna tänava ja Maramaa puiestee nurgale, vana staadioni kohale teisegi kaubamaja.

Viis miljonit eurot maksva ja 7000 ruutmeetri suuruse Uku keskuse ehitab Saaremaa firma Tesman. Arakase kinnitusel ollakse ehitusega igati graafikus ning tööga enam-vähem poole peal. Keskus avatakse kas oktoobri lõpul või novembri algul.

Mööduja saab juba aimu uue hoone suurusest, kuid selle välimus muutub Arakase sõnul veel suurel määral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles