Puna-valged Poola õhupallid täitsid Suure-Jaani kooli

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola päev Suure-Jaani koolis
Poola päev Suure-Jaani koolis Foto: Viljandi maavalitsus

Neljapäeval korraldasid Europe Direct teabekeskus ja maavalitsus koos Poola suursaatkonna ning Suure-Jaani gümnaasiumi ja vallavalitsusega Suure-Jaanis Poola-teemalise päeva.

Lastele jagas õhuga täidetud palle Poola suursaatkonna majandus- ja turismiekspert Oksana Kustova. Ta täitis ühe kirjaga «POOLA» punase õhupalli teise järel ja andis neid teda ümbritsevatele õpilastele. Kustova arvas, et ta oleks sama populaarne ka mõnes Poola koolis kui jagaks seal sini-must-valgeid õhupalle. «Lapsed on igal pool sarnased,» leidis ta.

Eelnevalt olid aga Oksana Kustova ja suursaatkonna I sekretär Tomasz Grzybkowski pidanud Euroopa päeva tähistamiseks korraldatud teemapäeval kooli vanematele õpilastele loengu, kus nad tutvustasid nii Poola ajalugu kui tänapäeva, samuti erinevaid Poola linnu.

Loengus leidsid käsitlemist ka kuu aja pärast algavad 2012. aasta Euroopa jalgpalli meistrivõistlused, mida peetakse nii Poolas kui Ukrainas. Tomasz Grzybkowski jutu järgi tõi see suurvõistlus lisaks staadionite turniiriks ettevalmistamisele kaasa mitu korda suuremad investeeringud lennujaamade ja teiste oluliste objektide renoveerimisse.

Samuti jagati koolis õpilastele erinevaid Poola ja Euroopa Liidu teemalisi teabematerjale. Ette oli valmistatud väike mälumäng.

Gümnaasiumist suundusid saatkonna esindajad vallamajja kohtumisele maavanema ja valla esindajatega. Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu andis ülevaate Suure-Jaani linna ja valla ning Poola Hajnowka linna kultuuri-, spordi- ja ka plaanitavast tihedamast ettevõtluse alasest koostööst.

Just hiljuti, aprilli keskel käis Suure-Jaani delegatsioon taas Hajnowkas ning sealset delegatsiooni oodatakse vastukülaskäigule juunis Suure-Jaani muusikafestivali paiku.

Hilisema vestluse käigus keskenduti peamiselt majanduse ja ettevõtlusega seotud teemadele, rõhutades sellekohase koostöö tõhustamise vajadust piirkondade vahel.

Viljandi maakonnal on sõprussidemed Poola Podlaskie vojevoodkonnaga, kuhu kuulub ka Hajnowka linn. Podlaskie ja Viljandimaa suhted said alguse 2002. aastal, kui president Arnold Rüütlit saatis tema ametlikul Poola visiidil toonane maavanem Helir-Valdor Seeder. Kahe piirkonna vaheline sõprusleping kirjutati alla 2004. aasta mais.

1,2 miljoni elanikuga Podlaskie asub Poola kirdeosas ning on suuruselt kuues vojevoodkond Poolas. Vojevoodkonna keskuseks on Białystoki linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles