Paalalinna laululapsed tõid priima koha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala lõpul leidis Türil aset viies vabariiklik lastekooride võistlus, kus koolikooride arvestuses jäi Paalalinna gümnaasium jagama esimest ja teist kohta Tallinna reaalkooliga.

«Tulemuse üle on mul hea meel: tõestasime, et üksnes laulustuudiod ei saa häid kohti, vaid ka koolikoorid on tasemel. Lapsed olid õnnelikud ja kindlasti annab see neile indu laulmist jätkata,» rõõmustas Paalalinna gümnaasiumi lastekoori juht Signe Ristisaar.
Dirigent nimetas võistlust õpetlikuks. «Tahtsin osaleda eelkõige laste arendamiseks — kuulamaks, kuidas ja missuguseid laule esitavad teised koorid,» rääkis ta.

Konkurents oli Ristisaare jutu järgi tihe, sest kohal olid tugevate traditsioonidega koorid, kes harjutavad tuntud juhtide käe all.

Et võistlusega tähistati Mart Saare 130. sünniaastapäeva, olid kohustuslikud laulud kavva võetud tema loomingu hulgast. Paalalinna lapsed valisid muusiku varamust esitamiseks «Leelo».

«Ühtlasi laulsime Raimond Valgre pala «On kevad tulnud taas» ning saime Valgre stiilseima esituse eest eripreemia,» täpsustas Ristisaar.

Kolmas pala oli Mihkel Lüdigi «Kiigelaul» ning neljandana esitasid lapsed Ülo Vinteri lastekooride lavakantaadist «Kevade» temperamentse ja hoogsa «Tootsi ja poiste tantsuloo».

«Tahtsin, et kava oleks võimalikult kontrastne ning näitaks koori mitme nurga alt,» selgitas Ristisaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles