Riigi üks käsi ei tea teise tegemistest

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu õpilaskodudes, võetakse ka kutsekooli uues õppehoones euroraha toel kasutusele keskkonnasäästlik maaküte. Mõnekümne meetri kaugusel seisvast vanast katlamajast tulevat soojust tarbivad tulevikus vaid haridusasutuse peamaja ja spordihoone.
Nii nagu õpilaskodudes, võetakse ka kutsekooli uues õppehoones euroraha toel kasutusele keskkonnasäästlik maaküte. Mõnekümne meetri kaugusel seisvast vanast katlamajast tulevat soojust tarbivad tulevikus vaid haridusasutuse peamaja ja spordihoone. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Vana-Võidu küla saab tänavu uue katlamaja ja keskküttetorustiku, ei pruugi see elanike soojaarveid märkimisväärselt kahandada, sest samal ajal viib asula südameks olev kutsekool oma maju eraldi maaküttele.

Maakonnakeskusest kiviviske kaugusel paikneva Vana-Võidu inimesed on juba pikka aega pidanud leppima teadmisega, et nende soojaarved on ühed soolasemad kogu Eestis. Tänavu varakevadel tekkis neil põhjus tulevikku mõnevõrra lootusrikkamalt vaadata, sest soojatootja Avoterm lubas kallil õliküttel põhineva vana katlamaja odavamat hakkpuitu kasutava uue vastu vahetada ning renoveerida suure osa põdurast torustikust.

Copy
Tagasi üles