Noored ei petnud ootusi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noorte C-klassi meistrivõistlustel teenisid Viljandi spordikooli judokad kuus medalit. Pildil on Rebeca Lotta Aasmäe (teises reas vasakul), Joosep Voll, treener Viljar Kannel, Raido Õnne, Eliise Ots (esireas vasakul), Kerstin Toome ja Triinu-Liis Sepp.
Eesti noorte C-klassi meistrivõistlustel teenisid Viljandi spordikooli judokad kuus medalit. Pildil on Rebeca Lotta Aasmäe (teises reas vasakul), Joosep Voll, treener Viljar Kannel, Raido Õnne, Eliise Ots (esireas vasakul), Kerstin Toome ja Triinu-Liis Sepp. Foto: Erakogu

Võrust Eesti noorte juudo meistrivõistlustelt kolm kulda ja kolm hõbedat toonud sportlased jätkasid viljandimaalaste tänavust tiitlivõistluste edu.

Pühapäeval peeti Võrus hooaja viimased Eesti tiitlivõistlused, kus võtsid üksteiselt mõõtu C-klassi ehk 2000. aastal ning hiljem sündinud tüdrukud ja poisid. Viljandi spordikool ja klubi Taifu olid esindatud kaheksa sportlasega, kellest kuus teenisid medali. «Minu arvates on see supertulemus. Ühtlasi saime tüdrukute arvestuses võistkondliku esikoha ning poisid jäid jagama neljandat kohta,» rõõmustas spordikooli juudotreener Viljar Kannel.

Eesti meistrina naasid koju Triinu-Liis Sepp, Rebeca Lotta Aasmäe ja Raido Õnne, hõbedaga Kerstin Toome, Joosep Voll ja Eliise Ots.

Võitjatest kõneldes nimetas treener Triinu-Liis Sepa tulemust suurepäraseks üllatuseks, mis sai teoks eelkõige suure võidutahte ja mitmesuguste tehnikate oskusliku kasutamise toel.

Oma mullust võitu korranud Rebeca Lotta Aasmäe ülekaal oli veenev: kõik kolm Võrus peetud matši lahendas ta kiirelt enda kasuks. «Esimene vastane lendas 16. sekundil, järgmine pidas vastu 40 ning kolmas ainult seitse sekundit,» teatas tüdruku juhendaja.
Puhaste heidetega vormistas ülekaaluka võidu ka Saarepeedi noormees Raido Õnne.

Tänavu B-klassi meistrivõistlustel pronksi teeninud poiss on kevadel näidanud suurepärast vormi ning võitnud viimased neli kaalukat võistlust. «Ausalt öeldes on Raido selle nimel kõvasti tööd teinud ja vaeva näinud,» tunnustas treener Eesti meistrit.

Kiitust jagus Viljandi spordikooli juhendajal ka tiitlivõistluste kolmele hõbemedalistile.
«Tänavuse aasta tiitlivõistlused on lõppenud meile väga tubli tulemusega. Kõigi vanuseklasside peale on viljandlaste saak olnud üllatavalt hea. Meil on viis Eesti meistrit, seitse hõbemedalivõitjat ja viis pronksmedalisti,» kõneles Viljar Kannel.

Viljandi judokate võistlusterohke kevad pani treeneri enne C-klassi meistrivõistlusi veidi muretsemagi, kas meistrivõistlusteks ikka jätkub püssirohtu.

«Olime seni esinenud väga edukalt ning tekkis hirm, et tagasilöök võib tulla just aasta tähtsaimal turniiril. Õnneks seda ei juhtunud. Oli küll mõni väike tagasilöök, kuid suuri äravajumisi polnud,» rõõmustas Kannel.

Viljandi judokad osalesid aprilli algul edukalt Austria karikavõistlustel, kus said väga tugevas rahvusvahelises konkurentsis eri võistlusgruppides viis kulda ning neli teise ja kaheksa kolmanda koha auhinda.

Seejärel kuulusid sportlaste kalendrisse rahvusvaheline Tartu kevadturniir ning meistrivõistluste peaproovina mõõduvõtt Nõos korraldatud võistluspäeval. Mõlemalt tõid Viljandimaa esindajad koju kopsaka auhinnasaagi.

Judokate suvehooaeg algab Poolas tugeva Bochnia turniiriga, kus võisteldakse 248 meetri sügavusel maa all endises soolakaevanduses. Paljusid ootavad ees vööeksamid ja loomulikult puhkus, aga kindlasti ka suvelaagrid, et valmistuda sügiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles