Tere koondab 11 töötajat

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Piimatöötleja Tere andis töötukassale teada, et kavatseb koondada 109 inimest, kellest 11 on ametis Viljandi tootmisosakonnas.

Koondamised Viljandis said alguse juba aprilli viimasel päeval, kui pooletunnise etteteatamisega said koondamisteate Tere siinse osakonna juhataja ja vanemmeister. Eelmisel nädalal väitis aktsiaseltsi Tere juhataja Oliver Kruuda «Sakalale», et ei tea, kas koondamisi tuleb veel.

Teisipäeval ütles töötukassa esindaja «Aktuaalsele kaamerale», et on saanud Terelt teate 109 inimese koondamise kohta. 54 inimest kaotab töö Tallinnas, 44 Põlvas ja 11 Viljandis. Tere Tallinna osakond suletakse ning tootmine koondatakse esialgu Viljandisse ja Põlvasse.

Töötukassa Viljandimaa osakonna juht Merit Laan tunnistas, et 11 inimest on küll suur hulk, kuid oli samas kindel, et neile suudetakse töö leida. «Meid tegi algul ärevaks see, et peale Tere Viljandis rohkem toiduainetööstusi pole,» selgitas ta. «Ajakirjanduse kaudu on aga meieni jõudnud info, et koondatakse pigem logistikaosakonna inimesi.»

Laane sõnul suudetakse neile Viljandis ehk lihtsamini uus töö leida. «Läheme 17. mail Teresse ja räägime 11 koondatava inimesega,» lisas ta.

Viljandis tehakse praegu kogu Tere kohupiim, kohukesed ja pudingid. 15. maist hakatakse siin valmistama ka hapukoort ja kilepiima ning paari kuu pärast tõenäoliselt sulajuustu.

Enne koondamise algust töötas Viljandi tehases 98 inimest. Järgmisel aastal peaks Viljandi piimatööstuse algusest mööduma sada aastat. Tööstus on kogu aeg asunud ühes kohas, praeguse Raua tänava alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles