Tere Viljandi tehases kaotab töö 11 inimest

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere Viljandi tootmisosakond
Tere Viljandi tootmisosakond Foto: Elmo Riig / Sakala

Piimatöötlemisega tegelev aktsiaselts Tere teavitas Töötukassat, et kavatseb koondada kokku 109 inimest, kellest 11 on ametis Viljandi tootmisosakonnas.

Koondamised Viljandis sai alguse juba aprilli viimasel päeval kui poole tunnise etteteatamisega said koondamisteate Tere siinse osakonna juhataja ja vanemmeister. Eelmisel nädalal väitis Tere juhataja Oliver Kruuda “Sakalale”, et ei tea, kas koondamisi tuleb veel.

Täna väitis Töötukassa esindaja AK uudistele, et on saanud Terelt teate 109 inimese koondamise kohta. 54 inimest kaotab töö Tallinnas, 44 Põlvas ja 11 Viljandis. Tere Tallinna osakond suletakse ning tootmine koondatakse esialgu Viljandisse ja Põlvasse.

Tulevikus olevat aga eesmärk viia kogu piimatöötlemine üle Paide tehasesse, mis praegu seisab tühjalt.

Viljandis tehakse praegu kogu Teres toodetav kohupiim, kohukesed ja pudingid. Alates 15. maist hakatakse siin tegema ka hapukoort ja kilepiima ning paari kuu pärast tõenäoliselt sulajuustu. Kohukeste tootmine on samas kavas üle viia Põlvasse.

Enne koondamiste algust töötas Viljandi tehases 98 inimest. Järgmisel aastal peaks mööduma Viljandi piimatööstuse algusest 100 aastat. Tööstus on kogu aeg asunud ühes kohas, mis on tänase Raua tänava alguses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles