Tihe laadakava pakub meelelahutust ja õpitubasid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pitse imetlevad isegi käsitöövõhikud. Pitsimeisterdajaid leidub hoopis vähem ja käsitööraamatu väljaandjaid tuleb ette sootuks harva. Üht neist võib kohata laupäeval Heimtali muuseumi juures peetaval käsitöölaadal.

Kell 11 algaval laadal esitleb Eeva Taltsi oma vast valminud «Suurt pitsiraamatut» ja Eesti Rahva Muuseum näitab väljapanekut «Meeste töö», linastub film tikkivast mehest Harri Aerust ja õpitubades jagavad näpunäiteid kogenud käsitöölised.

Elu puhutakse sisse muuseumieksponaadile, kondimootori jõul töötavale treipingile. Seda tööd saavad kõik soovijad ise proovida. Tartust tulevad meistrid, kes õpetavad metallehteid kaunistama ja sõletoorikust ehet valmistama.

Haapsalu, Saare- ja Setumaa on kaugeimad paigad, kust käsitöömeistrid kaubaga Heimtali vuravad. Laadal käimiseks on mõistlik aega varuda, sest peale poolesaja käsitöölise esemete väärivad vaatamist line-tantsijate esinemine ning Heimtali põhikooli õpilaste lühinäidendid mõisalugudest.

Laadamurul antakse ka esimese üleriigilise kudumisvõistluse «Käi ja koo!» start. Teatekudumises osalevad neljaliikmelised võistkonnad ja igal kudujal tuleb kõndida sadakond meetrit. Auhinnatakse kõige ilusama töö tegijaid ning kõige rohkem ringe kududa jõudnuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles