Teatrisuvi saab õige pea alguse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüünes udulooris Olustvere mõisa reheküün kehastub suvel teatrisaaliks.
Ugala arhiiv
Tüünes udulooris Olustvere mõisa reheküün kehastub suvel teatrisaaliks. Ugala arhiiv Foto: Ugala arhiiv

Ugala teater liigub suvel traditsiooniliselt teatrimajast põnevatesse paikadesse. Juunis ja augustis on Männimäe külalistemaja tiigi kaldal etendused lastele.

Lastekirjanduse klassikasse kuuluv Kenneth Grahame’i «Tuul pajuokstes» on lugu jõe ääres elavatest loomadest, kes mõtlevad ja käituvad nagu inimesed. Mutt, Vesirott ja Mäger püüavad aidata oma sõpra Konna, kes uhkeldava loomuse tõttu satub kõikvõimalikesse sekeldustesse. See on humoorikas lugu sõprusest, andestamisest ja elu õppetundidest.

Grahame’i raamatut on sageli võrreldud täiskasvanutele kirjutatud humoorika teosega «Kolm meest paadis», mis veel hiljaaegu Ugala repertuaaris oli.

Grahame’i raamatu dramatiseeris ja lavastab Oleg Titov. Laulusõnad kirjutas Silvia Soro ja helilooja on Peeter Konovalov. Etendused sobivad vaatamiseks kogu perele väikestest suurteni.

Augustikuu sumedatel õhtutel kutsub Ugala teater teatrisõpru Olustvere mõisa reheküüni, kus Taago Tubin lavastab briti näitekirjaniku Jez Butterworthi musta komöödia «Ööhaigur», naljaka ja kurva, haaravalt põneva ja mõistatuslikult kauni loo.

«Ööhaigur» on allegooriline lugu usust, sõprusest ja reetmisest ning räägib inimestest, kes püüavad olla head ja kes haaravad kinni oma viimasest võimalusest. Lugu kulgeb ülikoolilinna lähedal asuvas külas, millest on kujunenud linnuvaatlejate tõmbekeskus, sest seal on nähtud haruldast ööhaigrut. Sealsamas külas püüavad oma eluga toime tulla kaks töötut ja kogukonna tagakiusamise alla sattunud meest. Kitsikusest pääsemiseks otsustavad nad osaleda luulevõistlusel, mille auhinnaks on korralik võidusumma, ja pakkuda öömaja mõnele rahakale linnuvaatlejale. Luuletamine aga ei taha edeneda, veetlev öömajaline Bolla Fogg osutub ettearvamatuks kriminaaliks ja kogukond on valmistumas omakohtuks.
Külalisnäitlejana teeb kaasa Merle Palmiste Draamateatrist. Kunstnik on Liisa Soolepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles