Rattamaratoni rajale tekkis äkki sügav auk

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi järsu ja liivase laskumise lõpp välja pärast seda, kui maraton oli lõppenud. Rajameistrite töö tulemusena jäi suurest august väike lohk, mis ei olnud maastikuratturitele ohtlik.
Selline nägi järsu ja liivase laskumise lõpp välja pärast seda, kui maraton oli lõppenud. Rajameistrite töö tulemusena jäi suurest august väike lohk, mis ei olnud maastikuratturitele ohtlik. Foto: Marko Suurmägi / Sakala

Pühapäeva ennelõunal oli Mulgi rattamaratoni raja 45. kilomeetril Holstre-Nõmme karjääris tegutsenud keegi, kes üritas ratturitele sõitmist ohtlikuks muuta.

Rajameistrid avastasid, et enne liivakarjääri esimest laskumist on keegi kõik rattureid suunavad nooled ja lindid kokku korjanud ning suure osa neist karjääri põhjas asuvasse veekogusse visanud. Lisaks oli ta kaevanud ratturitele tehniliselt väga raskele laskumisele suure augu.

Veel kella kümne ajal hommikul, kui rajameistrid rada kontrollisid, oli selles kohas kõik korras.

Et rajameistrid sõitsid ATV-dega ja liikusid ratturitest ligi viis minutit eespool, õnnestus neil auk käte ja jalgade abiga suures osas täita ning selle servad tasandada selliseks, et auk oleks ratturitele ohutu. Samuti suutsid nad kogu rajamärgistuse taastada enne, kui liidrid karjääri jõudsid.

Mitu maratoni lõpetanud ratturit tunnistas hiljem, et nad olid järsu laskumise lõpus väikest lohku märganud, kuid see ei tundunud ohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles