Algas pindalatoetuste taotluste vastuvõtt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

2. mail alustas põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) pindala- ja keskkonnatoetuste taotluste vastuvõttu.


Põllumeestel ja loomapidajatel on põllumajandustootmise edendamiseks, maaharimiseks ja keskkonna säästmiseks võimalik taotleda 12 liiki toetusi. Nende hulka kuuluvad ühtne pindalatoetus, põllumajanduskultuuri ja heinaseemne täiendav otsetoetus ning hulk maaelu arengukava meetmeid.

Toetuse soovijatel tuleb täita ja esitada vormikohased dokumendid ning neil tuleb täita toetustega kaasnevaid nõudeid, mida PRIA ka kontrollib. Tänavu on taotlusvormides muudatusi, näiteks tuleb senisest täpsemalt kirja panna kasvatatavad põllukultuurid ja andmed selle kohta, millisel õiguslikul alusel taotlusalust maad kasutatakse.

Nii vormide kui nõuete ja kohustuste kohta on üksikasjalik info PRIA kodulehel, samuti võib teavet küsida PRIA maakondlikest büroodest ja infotelefonil 767 7679.

Toetustaotlusi saab esitada 2.—21.maini. Ka pärast seda 15. juunini saab dokumente esitada, kuid siis väheneb toetus ühe protsendi võrra iga hilinetud tööpäeva kohta.

PRIA soovitab esitada taotlused elektroonilise kliendiportaali e-PRIA kaudu. E-PRIA teenuses «Minu põllud» saab oma põldude piirid aegsasti ära joonistada ja pindalasid tegelikkusega võrrelda. E-PRIA süsteem aitab vältida vigu, sest kontrollib paljusid andmeid juba sisestamise ajal ning juhib tähelepanu puudustele.

Ühtse pindalatoetuse, põllukultuuride ja heinaseemne toetuse ühikumäärad kinnitab PRIA 24. novembriks ning need toetused makstakse välja detsembris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles