Pensionär annetas säästud linnale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auväärses eas linnakodanik Olev Seppo külastas raekoda, et teatada otsusest annetada säästud linnale.
Auväärses eas linnakodanik Olev Seppo külastas raekoda, et teatada otsusest annetada säästud linnale. Foto: Eha Moosel

Aastaid heast tahtest Viljandis Toome tänava kalmistut korrastanud pensionär Olev Seppo otsustas oma säästud annetada linnale.


«Mina tulen omadega toime, aga leidub palju neid, kellel on praegu raske,» põhjendas vanahärra. «Pensionist mulle jätkub ja ega nad pensioni väiksemaks ikka võta.»

Viljandi linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Helmen Küti ütlemist mööda ei soovinud Olev Seppo küll annetatud summa suurust avalikustada, kuid vihjas, et tegemist on viiekohalise arvuga.

Helmen Kütt lisas, et Olev Seppo pole kunagi pöördunud abipalvega sotsiaalameti poole, vaid on kogu elu ise hakkama saanud.

«Ta on mees, kes elab ja mõtleb teistele. Palume Olev Seppo sotsiaalkomisjoni töös osalema, et ta saaks ise kaasa rääkida, kuidas raha kasutada,» ütles Helmen Kütt.

Simuna lähedal sündinud Olev Seppo on Viljandis elanud 1960. aastast. 53 aastat töötas ta metsakombinaadis. «Tööl käisin ajani, mil pensionärid ei tohtinud enam töötada,» lausus ta.

Oma ajast hoiab Olev Seppo jõudumööda korras Toome tänava kalmistut. Aastaid tagasi istutas ta linna lähistel asuvale jäätmaale 1500 puud. Vahtra- ja saareistikud sai ta kalmistult, kus need olid ise kasvama hakanud ja jäid hooldustöödele ette. Puud on suureks kasvanud ja nüüd on jäätmaal päris korralik mets. «Elan korrusmajas üksi ja tegevuseta hakkab igav. Kalmistu korrashoidmine pakub põhjuse välja minna: annab tegemist ja on hea ka tervisele,» selgitas Olev Seppo.

Sotsiaalameti juhataja Helme Küti sõnul pole tema 15-aastase ametiaja jooksul keegi nii suurt annetust sotsiaalvaldkonna abistamiseks teinud. «Viljandi on härra Seppole tänulik,» lausus Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles