Tublimad kirjutasid nime auraamatusse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mittetulundusühendus Kodukant Viljandimaa asutas auraamatu, kuhu laupäevasel üldkoosolekul kirjutasid esimestena oma nime 2007. aastal auliikmeks valitud Olev Kuusk ja tänavu sama tiitliga tunnustatud Elve Joon.
Mittetulundusühendus Kodukant Viljandimaa asutas auraamatu, kuhu laupäevasel üldkoosolekul kirjutasid esimestena oma nime 2007. aastal auliikmeks valitud Olev Kuusk ja tänavu sama tiitliga tunnustatud Elve Joon. Foto: Sigrid Koorep

Sel ajal kui tööinimesed juba nädalavahetust pidasid, kogunes üldkoosolekule külaliikumine Kodukant Viljandimaa, et tunnustada oma raudvara.

Mõnekümneliikmelise publiku aplausi saatel said auraamatusse kirja kaks nime: Olev Kuusk ja Elve Joon. Kuusk valiti auliikmeks juba 2007. aastal ning Joont tunnustati tänavu, kuid auraamat seati sisse alles nüüd.

Kodukant Viljandimaa juhatuse esimehe Enn Sarve sõnutsi jäädvustatakse selle punaste kaante vahele tublimate nimed ka edaspidi.

Pärast nime kirjutamist meenutas Kodukandi kauaaegne liige Elve Joon organisatsiooni loomisaastaid. «Põhikiri sai suure entusiasmiga tehtud,» meenutas ta ja võrdles toonast Kodukanti suure perega. «Rõõm on näha, et ka uusi liikmeid on tulnud. Ikka tasub meeles pidada, et põhiline, mis meid edasi viib, on koostöö ning üksteise toetamine ja usaldamine.»

Ühenduse Kodukant Viljandimaa juhatuse liige Romeo Mukk tõdes, et uute liikmete saamiseks tulebki seniste tublide tööd väärtustada. «Kui oma muna järel ei kaaguta, ei teagi meist keegi,» nentis ta.

Viljandi maavanema Lembit Kruuse ütlemist mööda on ühendus maavalitsuse tuntud koostööpartner. «Tunnustavaid paguneid teil küll pole, aga te täidate ühiskonnas täpselt seda kohta, mis muidu jääks täitmata,» lausus Kruuse ja lisas, et Kodukant on justkui katusorganisatsioon, kuhu külad saavad koonduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles