Põngerjad käisid omapäi jalutamas

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühel aprillihommikul leidsid neli põngerjat võimaluse pääseda üle Männimäe lasteaeda ümbritseva võrkaia ja avastasid omapäi kümme minutit Jakobsoni kooli ümbrust.

Lasteaia direktori Ene Männiku sõnul juhtus see 2. aprillil. 21 lapsega lasteaia mänguväljakul olnud õpetaja teadis, et neli last mängivad lasteaia väljaku nurgas ühe pajupõõsa juures, teised olid pisut eemal mänguväljakul. Kell 11.10 avastas kasvataja, et põõsa all lapsi enam pole.

Ehmunud õpetaja jättis mänguväljakul olevad mudilased kolleegide hoole alla ja tõttas järve poole, kartes, et lapsed võisid suunduda sinna. Nood olid aga otsustanud ette võtta rännaku Männimäe bussipeatusesse ja sealt edasi kõnniteed mööda Jakobsoni kooli poole.

Kümmekond minutit hiljem jõudsid kõndima läinud lapsed lasteaiaesisele parkimisplatsile tagasi. Seal asutas samal ajal jalutama minema üks teine rühm. «Õpetajad nägid lapsi ja saatsid nad rühma juurde tagasi,» rääkis Männik.

Juhtunu järel kirjutas õpetaja lasteaia juhatajale seletuskirja ning kõigile õpetajatele korraldati koosolek, kus vaadati ühiselt üle turvalisusega seotud riskid.

Ene Männiku sõnul räägiti juhtunust ka kõigi nelja lapse vanematele. «Nad kõik mõistsid, millist valu tundis lasteaiaõpetaja sel hetkel, kui lapsed kadunud olid,» lausus direktor.

Selliseid juhtumeid tuleb Männiku sõnul ette üliharva. «Aga mõnikord ikka tuleb,» nentis ta. «Õpetaja võib laste tegevust küll väga teraselt jälgida, aga kui lapsi on 21, ei saa selliseid juhtumeid lõplikult välistada.»

Kohe 2. aprilli õhtul võeti läbi roostetanud aia kasvanud ja võrku allapoole vajutanud põõsas ette ja nuditi seda nii, et sealt kohast enam läbi pugeda ei saaks. Ene Männik tunnistas, et kogu lasteaeda ümbritsev võrkaed vajaks vahetamist. See töö võetakse ette tõenäoliselt siis, kui suurt remonti tegema hakatakse.

Viljandi abilinnapea Rein Triisa sõnas eile, et lasteaia remontimiseks linnavalitsus esialgu lubadusi anda ei saa, kuid selle nimel töö käib ja raha otsitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles