Loodusfotograafid tunnustavad parimaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikupiltide hulgas pälvib kiituse Viljandis elava Gaida Jaksoni võte udusse mähkunud Filosoofide alleest.
Maastikupiltide hulgas pälvib kiituse Viljandis elava Gaida Jaksoni võte udusse mähkunud Filosoofide alleest. Foto: Gaida Jakson

Täna õhtupoolikul kuulevad Tallinnas Estonia kontserdisaalis kiidusõnu tänavuse «Looduse aasta foto» võistluse parimad, kelle hulka kuulub ka mitu Viljandimaa pildipüüdjat.

Kahe loodusfotoga pälvib žürii tunnustuse Viljandis elav Gaida Jakson. Kategoorias «Vormi mängud looduses» tõstetakse esile tema foto ettearvamatust merest ning maastikupiltidest saab kiituse võte udusse mähkunud Filosoofide alleest.

Kategoorias «Loomad oma keskkonnas ja loomaportreed» pälvib tunnustuse pisikese kaelushiire pilt, mille autor on Suure-Jaani vallas elav Enrico Pelt. Noorte looduspiltide kategoorias tõstetakse esile Halliste neiu Liis Rüütli pilt «Vikerkaar sügistaevas».

Lisaks neile autasustatakse täna paljusid teisi äramärgitud fotode autoreid ja esimesele kolmele kohale tulnud pildistajaid ning võitja viib koju peaauhinna Suur Hunt.

Ekraanil on palju pilte

Fotovõistluse eestvedaja Jaan Riisi sõnul on suurel ekraanil näidatava 700 parema pildi hulgas veel palju teisigi Viljandimaa inimeste tehtud fotosid. Estonia kontserdisaali uksed avatakse kell 16 ja piltide vaatamine algab kell 17. Õhtut juhib Rohke Debelakk ning vaheldust loovad väärt muusikud.

Sündmusel jõuab uudistajateni ka «Loodusfoto aastaraamat 2012», mis nagu kaks eelmistki väljaannet on trükitud Viljandi trükikojas PrintBest.

Tänavu laekus fotovõistlusele rohkem kui 10 600 tööd. «See on umbes sama suur hulk kui eelmisel aastal, mil võistlustöid oli umbes 11 000,» kõneles Jaan Riis. «Sel aastal tegime lisatingimuse: inimene pidi pildi juurde kirjutama väikese loo. See võttis saatjatel veidi hoogu maha. Aga žürii võimete piir ongi umbes 11 000 fotot.»

Võistlusele saadetud looduspiltide tase on Riisi hinnangul püsivalt kõrge. Samas soovivad korraldajad, et võistlus oleks endiselt avatud nii professionaalidele kui harrastajatele.

«Teeme seda võistlust juba kaheteistkümnendat aastat ning tore on jälgida, kuidas mõni laste kategoorias alustanud fotograaf on jõudnud täiskasvanute klassi,» lausus ta.

Buss viib Jõhvi

Fotovõistluse lõppürituse teine osa leiab aset 1. mail Jõhvi kontserdimajas, kus kell 17 algab looduspiltide demonstratsioon koos žürii liikmete kommentaaridega. «Korraldame selle osa eraldi, sest muidu veniks auhinnatseremoonia üleliia pikaks,» selgitas Jaan Riis.

Jõhvis juhendab pildiretki maalikunstnik Tiit Pääsuke. Helipilte loovad Fääridelt pärit Eivør ja Mikael Blak ning eesti muusikud Villu Veski, Tiit Kalluste ja Taavo Remmel.

Suurematest Eesti linnadest väljuvad fotoüritusele eribussid. Viljandist alustab Looduse Omnibuss sõitu kell 10 maavalitsuse eest, tagasi Viljandisse jõutakse kell 22.30. Enne kontserdimaja üritust vaadatakse üheskoos üle Narva kosk.

Jaan Riisi sõnul on huvilistel vaja end reisile kindlasti registreerida, et korraldajad teaksid sõiduvahendit organiseerida. Lähemat infot saab internetilehelt www.looduseomnibuss.ee.

Sealtsamast on võimalik vaadata võistluspiltide galeriid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles