Suvel maanteedel piirkiirus ei kerki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta tagasi oli suuremat kiirust lubavaid liiklusmärke Viljandimaal palju. Tänavu teemeestel neid vaja ei lähe.
Aasta tagasi oli suuremat kiirust lubavaid liiklusmärke Viljandimaal palju. Tänavu teemeestel neid vaja ei lähe. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti liikluses valitseva olukorra halvenemisele viidates tegi kolmapäeval kogunenud liikluskomisjon ettepaneku jätta kaherajalistel teedel suveajaks piirkiirus tõstmata.

«Paraku oleme jõudnud olukorda, kus maanteesurmade ja raskete liiklusõnnetuste arv kasvab teist aastat järjest drastiliselt ja see nõuab koheseid meetmeid,» ütles liikluskomisjoni juhatanud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Tema sõnul on suure sõidukiiruse küsimus väga terav ja üks peamisi liiklusõnnetuste põhjustajaid.

«Oleme loonud illusiooni, et saame suviti sõita kiiremini ühest punktist teise, kuid see ajavõit on tühine võrreldes kasvava ohuga,» rääkis Parts. Piirkiiruse vaheldumine toob kaasa hulgaliselt kiirendusi ja pidurdusi ning rohkem ohtlikke möödasõite.

Komisjon kiitis heaks ka politsei- ja piirivalveameti kava tuua tänavale rohkem liikluspolitseinikke ning pimeda või halva nähtavuse ajal jalakäijatele ning jalgratturitele helkurite jagamise.

Eelmisel aastal hukkus liikluses 101 inimest, 2010. aastal oli hukkunuid 79. Sel aastal on olukord halvenenud ning praeguseks on liikluses elu jätnud 35 inimest ehk kümne võrra rohkem kui eelmisel aastal selle ajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles