Džässi­auhind tuli Viljandisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Festival «Jazzkaar» andis kuuendat korda välja Eesti džässiauhinnad. Laureaadid on Aivar Trallmann, Villu Veski ja Kaspar Kalluste.

Viljandi kontserdikorraldaja Aivar Trallmann pälvis džässiedendaja auhinna, millega tunnustatakse isikut, kes on oma tegevusega andnud suure panuse selle muusikastiili tutvustamisse ja arendamisse Eestis.

Aivar Trallmann on 17 aasta jooksul korraldanud Viljandis üle 250 džässikontserdi. Viimaste aastate olulisemad sündmused on olnud «Koolijazz» ja «Viljandi Jazzkaareke», peale nende korraldab ta aastas kümneid välismaa ja eesti artistide kontserte.

Ta on kirjutanud kontserdiarvustusi ja teinud «Sakalale» intervjuusid muusikutega. Juba kaheksandat aastat organiseerib ta noori muusikuid innustavat festivali «Koolijazz=Jazzikool», kus noortega töötavad tunnustatud eesti džässmuusikud. Tänavu osales sellel 80 noort džässihuvilist  kogu Eestist.

«See on vahva tunne,» lausus Trallmann auhinna saamise kohta. «Ma olen täiesti päri Villu Veskiga, kes ütles, et džäss võidab oma moodsat kohta Eesti ühiskonnas.»

Džässiedendaja tiitel tuli Viljandisse ka kolm aastat tagasi. Siis pälvis selle Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud ja Viljandi kitarrifestivali korraldaja Ain Agan.

Ka tänavuse džässiauhinna pälvinud Villu Veski on seotud Viljandiga — ta on kultuuriakadeemias  džässmuusika dotsent. Veski on saksofonist, ansamblijuht, pedagoog ja Muhu džässifestivali «JuuJääb» korraldaja.

Auhinnad anti kätte eile õhtul Tallinnas. 23. rahvusvaheline festival «Jazzkaar» kestab esmaspäevani 17 Eesti linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles