Tee-ehitaja foor näitas kõigile punast tuld

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetöödeks vajalikud foorid olid eile üleval Kuudekülas ja Uusnas. Hommikul tõrkusid need aga töötamast ja autojuhtidel tuli mõlemal pool asjatult oodata.
Teetöödeks vajalikud foorid olid eile üleval Kuudekülas ja Uusnas. Hommikul tõrkusid need aga töötamast ja autojuhtidel tuli mõlemal pool asjatult oodata. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Iga päev Tänassilmast Viljandisse tööle sõitvatel inimestel võttis kohalejõudmine eile tavapärasest kauem aega, sest teetööliste seatud foorid näitasid pikka aega kõigile liiklejaile punast tuld.

Ühe Kalmetult Viljandisse teele asunud inimese sõnul jõudis ta koos naabriga Uusna lähedal asuva foori taha kell 9.45. Fooris põles punane tuli ning ees ootas üsna pikk autorivi.

Pikk järjekord

«Olime päris pikka aega järjekorras seisnud, kui panime tähele, et vastassuunast pole ühtegi autot tulnud,» kirjeldas punase tule taha sattunud inimene. Närvilisemad autojuhid sõitsid punast tuld eirates foori alt läbi ja jätkasid teed.

Minutid kulusid ning üha rohkem autosid hakkas liikluseeskirja rikkudes Viljandi poole sõitma. «Kui kella järgi oli kulunud pisut üle kümne minuti, otsustasime meiegi punase tule alt läbi sõita,» rääkis tööletõttaja.

Fooridega reguleeritud teelõigul ei olnud sel ajal ühtki töömeest ning kui jõuti teise foorini, mis seisis Kuudeküla ristmikul, oli sellegi taga pikk järjekord, sest seal põles samuti punane tuli.

«Tuli välja, et mõlemas fooris oli ühel ajal keelav tuli,» rääkis liikluseeskirja rikkudes teelõigu läbinud inimene. «Kuudekülas foori taga seisnud autojuhtide näost oli näha, et nad olid väga närvilised ja aeg-ajalt otsustas mõni juht punast tuld eirata, sõitis järjekorrast välja ning foori alt läbi.»

Ehitaja ei kommenteeri

Viljandi ja Tänassilma vahelisel teelõigul teist aastat töid tegeva aktsiaseltsi TREF projektijuht Guido Lents ei nõustunud juhtunut lähemalt kommenteerima. Ta ütles, et ei tea fooridega seotud segadusest midagi, ja juhatas ajakirjaniku töö tellija ehk maanteeameti poole.

«See on tõeline jaburus!» prahvatas juhtunut kuuldes maanteeameti esindaja Allan Allik. Tema sõnul on ehitajale antud ülesanne korraldada teetöid nii, et need häiriksid liiklejaid võimalikult vähe. Kahel suunal punase tulega töötanud foore nimetas ta asjatuks liikluse takistamiseks.

«Juhtunu eest vastutab täielikult ehitaja,» lisas Allik ja lubas kohe TREF-i esindajaga ühendust võtta.

Pärastlõunal kinnitas ta, et oli «Sakalalt» saadud info järel andnud teefirmale korralduse fooride tööd kontrollida. Toimetuse andmetel töötasid need korrektselt juba veidi pärast kella kümmet.

Guido Lentsi selgitust mööda alustasid töömehed eile nimetatud teelõigu asfalteerimist ning foorid seati üles selleks, et seda tööd oleks võimalik teha. Foore on kõnealusel teelõigul kasutatud juba kaks nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles