Mulgid on hea südamega ja lahked inimesed

, Harjumaa, Kurtna
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:KÜTEKONTOR: VILJANDI, EESTI, 21MAY07
KÜTTEKONTOR. KÜTTEPUU.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01:KÜTEKONTOR: VILJANDI, EESTI, 21MAY07 KÜTTEKONTOR. KÜTTEPUU. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Elan Harjumaal Saku vallas Kurtnas. Tellisin endale eelmisel sügisel ajalehes ilmunud kuulutuse peale Kesk-Eesti küttekontorist 50 kotti kütust.


Kui te nüüd ootate, et hakkan kritiseerima ja halvasti ütlema, siis eksite. Vastupidi. Ma kiidan Viljandis tegutsevat firmat hea ja kuiva küttematerjali eest, mida jätkus kauemaks ajaks kui oodata olin osanud. Eriti aga tahan tunnustada noort meest, kes mulle selle koju toimetas.



Kahjuks ei tea ma, mis selle noore ja tugeva mehe nimi on, muidu nimetaksin ta ka nimepidi ära.



Mul ei ole ühtki aitajat, kes küttematerjali teisele korrusele tooks. Viljandist pärit noor mees võttis kätte ja tassis 50 kotti trepist üles teisele korrusele hinge tõmbamata.



Küsisin temalt, kas ta ise ka teab, kui suure heateo tegi ta sellega nii mulle kui oma südamele. «Nüüd elate te saja-aastaseks,» teatasin talle.



Niisugune mees peaks kohe autahvlil seisma, arvan ma.



Tellisin Kesk-Eesti küttekontorist ahjupaneku materjali ka oma Rakveres elavale tütrele. Mis koht see Viljandi küll selline on, et seal nii kenad ja hea südamega inimesed elavad?



Samamoodi olen vaid häid emotsioone saanud Viljandis valmistatud naturaalsetest tekkidest ja patjadest. Olen need muretsenud kogu meie perele.



Kui me tihti kuuleme mulkide siunamist, siis mina arvan, et nad on hoopis ühed väga head inimesed. Aga mul pole ka omakasupüüdlikku loomust ja hinges kadedust, mis endast paremini elavaid ja edukamaid inimesi kiruma paneksid.



Olen ikka südamest oma presidenti kiitnud. Ütlen «oma president» Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese kohta, sest olen eestlane ja elan Eestis.


Liiatigi olen juba eakas inimene ja nelja presidendi ajal elanud.



Lisaks võin öelda, et tema talust Abja vallas Ärmal on võrsunud minu minia. Armastasin mulke südamest juba 25 aastat tagasi, siis, kui endale Mulgimaalt minia sain.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles