Saada vihje

Olustvere kool soovib uue õppekava toel riigi toidujulgeolekut tagada

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli piimaosakonna juustulaagerdusruumis valmivad juustud. Just juust on õppetööstust juhtiva Edgar Lepmani enda lemmikteema.
Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli piimaosakonna juustulaagerdusruumis valmivad juustud. Just juust on õppetööstust juhtiva Edgar Lepmani enda lemmikteema. Foto: Elmo Riig

2006. aastal Õisust Olustverre viidud piima- ja lihatöötlemise eriala pole saanud viimastel aastatel põhihariduse alusel õppida, kuid peatselt valmiva uue õppekava alusel hakatakse sügisest toiduainete tehnoloogiat õpetama kolme aasta asemel neli aastat ning Olustvere kool on täis otsustavust see eriala põhikoolilõpetanutele taas avada.

Ühelt poolt motiveerib seda tegema asjaolu, et riik soovib gümnaasiumijärgset õpilaste kutseõpet koomale tõmmata, teisalt kohustab riik õpilastel haridusteed jätkama 18. eluaastani.

Nagu ütles Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktor Arnold Pastak, on praegune õppekava koostamine teatud mõttes juurte juurde tagasi minek: omal ajal anti Õisus õpilastele toiduainete töötlemiseks laiapõhjalisi teoreetilisi teadmisi ja praktilisi oskusi ning nüüd, uue õppekava kohaselt kavatsetakse sügisest seda jälle tegema hakata.

Kommentaarid
Tagasi üles