Augud kaovad Viljandi tänavailt

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul sõitis üks auguparandamise meeskond Tartu tänaval.
Eile hommikul sõitis üks auguparandamise meeskond Tartu tänaval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis algas kevadine tänavaparandus ning linnavalitsus palub sel ajal liiklejatelt ajutiste piirangute pärast mõistvat suhtumist.

Töö läks käima üleeile õhtupoolikul. Linna majandusameti teedespetsialist Heikki Teearu ütles, et kui ilm lubab, saab kõik tehtud kahe nädala jooksul.

Ta märkis, et parandamine hõlmab sõiduteid ja linnale kuuluvaid parklaid. Lagunema kippuvate kõnniteede tarvis tellib linn eraldi töid.

Viljandi tänavaid soovis parandada neli firmat, parima ehk soodsaima pakkumise tegi aktsiaselts Tallinna Teed. Töö läheb linnale maksma 76 074 eurot.

«Töömehed käivad läbi kõik Viljandi tänavad ja ka majandusamet hoiab tööjärjel silma peal, nii et pärast parandamist ei tohiks ühtegi asfaldiauku jääda,» lausus Teearu.

Lepingu järgi tuleb Tallinna Teed septembris uuele tiirule, et lappida suve jooksul tekkida jõudnud mulgud.

Alanud tänavaaukude parandamise käigus tehakse ühtlasi ettevalmistusi suviseks freespuru- ja mustkattega tänavate pindamiseks, mille võtab ette samuti Tallinna Teed. Ka sel riigihankel konkureeris neli ettevõtet.

Pindamine ootab ees 21 tänavat: neist 17 tänavat või tänavalõiku saavad uue katte 37 292 ruutmeetri ulatuses. Kahe ja poole kordselt tehakse see töö neljal tänaval kokku 3690 ruutmeetril.

Põhiline pindamine algab mais ja kestab paar nädalat. Töö võtab linna rahakotist 105 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles