Viljandimaal tabati 63 kiiruseületajat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti kuues maakonnas tabati nädala jooksul 361 kiiruseületajat, nendest 63 Viljandimaal.
Lõuna-Eesti kuues maakonnas tabati nädala jooksul 361 kiiruseületajat, nendest 63 Viljandimaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna-Eesti kuues maakonnas tabati nädala jooksul 361 kiiruseületajat, nendest 63 Viljandimaal.


Politsei on seadnud eesmärgi pöörata liikluses kõrgendatud tähelepanu eeskätt nendele rikkumistele, mis võivad lõppeda inimohvritega. Kiiruseületamine, purjuspäi juhtimine ja ohtlike manöövrite tegemine on just sellised rikkumised. Seetõttu pöörati Euroopa politseiorganisatsioonide ühistööna möödunud nädalal kiiruseületajatele tähelepanu kogu Euroopas.

Viljandi politseijuhi Alvar Pähkli sõnul on kahjuks kevade saabudes ja teeolude paranedes sõidukijuhtide jalg gaasipedaalil ohtlikult raskemaks muutunud.

«Seda näitavad ju kokkuvõtted. Päevas peeti maakondades kinni keskmiselt 51 piirkiiruse ületajat ja see number on ikka mitu korda suurem kui talvisel ajal,» lausus ta. «Murelikuks teeb, et peaaegu pool kõigist rikkujatest ületasid lubatud piirkiirust vahemikus 20—40 kilomeetrit tunnis – see on suur kiiruseületamine.»

Lõuna-Eestis oli kõige rohkem, 199, neid sõidukijuhte, kes ületasid lubatud piirkiirust kuni 20 kilomeetrti tunnis. Järgmine, veel ohtlikum kategooria oli neid juhte, kes ületasid lubatud piirkiirust vahemikus 20—40 kilomeetrit tunnist — neid oli 150. Leidus ka kaheksa sõidukijuhti, kes ületasid lubatud piirkiirust vahemikus 40—60 kilomeetrit tunnist. Tartu- ja Põlvamaal tabati kolm sellist juhti ning Jõgeva- ja Valgamaal üks juht. Lubatud piirkiirusest rohkem kui 60 kilomeetrit tunnis kihutasid neli sõidukijuhti: kolm Tartumaal ja üks Võrumaal.

Liiklusturvalisust aitavad suurendada ka korralikud liiklejad, kes teatavad kiiruseületajatest ja üldse liikluses huligaanitsevatest juhtidest Lõuna prefektuuri liiklusliini telefonil 14 900.

Lisaks peaks iga juht mõtlema sellele, et tema sõidukiirus ei pea olema tingimata teelõigul lubatud maksimaalne kiirus. Oma kogemustele vastavalt ja veidi aeglasemalt sõita võib alati.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles