Abja sai uue volikogu juhi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Võsa.
Villu Võsa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Abja volikogu valis neljapäeval uueks esimeheks rahvaliitlase Villu Võsa, kes on olnud varem nii Abja vallavanem kui volikogu juht.


Seni opositsiooni kuulunud rahvaliitlane Võsa valiti volikogu esimeheks kümne poolthäälega. Valimiste järel moodustunud võimuliidus on ennegi koalitsiooni kuulunud Keskerakond, varem opositsioonis olnud Rahvaliit ning ainus volikokku kuuluv valimisliidu Koostöö liiga.

Rahvaliidu nimekirjast ei osalenud hääletusel Jüri Patune, kes on tagandatud volikogu esimehe Taevo Viitase kinnitusel avaldanud oma poolehoidu Halliste ja Abja valla liitmisele.

Abja senine võimuliit, kuhu kuulusid Keskerakond ja valimisliit Arenev Koduvald, lagunes just kahe valla ühinemisläbirääkimiste tõttu. Keskerakond pidas liitumist majanduslikult mõttetuks, Arenev Koduvald oli teisel seisukohal.

«Kui ma kuulasin volikogus puhkenud tohutut sõnavaidlust, jäi küll mulje, et see koalitsioon oligi liiga kauaks püsima jäänud,» leidis vallavanemana jätkav Peeter Rahnel. «Vastaspool kostitas meid valimatute sõnadega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles