Omaste eest hoolitsejad tulevad kokku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oma lähedasi või sugulasi hooldavad inimesed on oodatud homme Viljandi päevakeskusesse, kus nad saavad koos asjatundjatega arutleda igapäevase omastehooldusega seotud probleemide ning tulevikuväljavaadete üle.

Viljandi omastehoolduse kogemusrühma liikme Maire Pentikäineni teatel on huvilised oodatud endisesse Inkeri päevakeskusesse 26. aprillil kella 13—15.30.

Külla tulevad mittetulundusühingu Eesti Omastehooldus juhatuse liige Tiina Tursman, kellega on kaasas väike rühm omastehooldajaid Kuu­salust ning Tallinna puuetega inimeste koja projektijuht Pirjo Vaarman.

Kohtumisel aitab kevadmeeleolu luua noor muusik Viljandi kultuuriakadeemiast.
Maire Pentikäineni selgitust mööda nimetatakse omastehooldajaks inimest, kes hooldab haiguse, puude või muust erivajadusest tingituna igapäevaelu toimingutes abi vajavat pereliiget või lähedast.

Mittetulundusühing Eesti Omastehooldus loodi 2011. aastal ning selle eesmärk on parandada kodus pereliikmeid ja lähedasi hooldavate inimeste olukorda. Ühing soovib toetada ja arendada nii omastehooldajate ning nende pereliikmete kui ka piirkondlike tugi- ja kogemusrühmade tööd.

Viljandis on omastehooldajate rühm koos käinud 2011. aasta septembrist, kohtudes kord kuus. Rühm on osalenud Paides omastehooldajate foorumil, tutvunud Linda Jürissoni abiga koduõe teenustega ning vaadanud Livia Kase näidatud filmi voodihaige hooldamisest.

Kõpu koguduse õpetaja Hedi Vilumaa kõneles Viljandi omastehooldajate rühmale hingehoolduse teemal. Merike Eensoo Viljandi sotsiaalametist tutvustas eestkostet puudutavat asjaajamist ning hooldusasutustesse paigutamist, Inkeri hooldusosakonna juhataja kohusetäitja Tiiu Kurvits kõneles muudatustest päevakeskuse töös.

Kogemusrühma kohtumistel on meeleolu loonud muusikud ning selle liikmed on saanud omavahel jagada nii omastehooldajate igapäevaseid töökogemusi kui rõõme ja muresid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles