Ilma riigi abita triivib aiandus kuristikku

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa suurima istikukasvataja Elmar Zimmeri arvates peaks põllumajandusministeerium aianduselu tõhusalt turgutama.
Viljandimaa suurima istikukasvataja Elmar Zimmeri arvates peaks põllumajandusministeerium aianduselu tõhusalt turgutama. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Aianduse eestvedajad on mures. Aasta-aastalt on Eestis puuvilja- ja marjaaedade pind kahanenud ning sellel kasvatatakse vaid 14 protsenti vajaminevast puuvilja- ja marjakogusest.

Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse vanemteaduri Toivo Univeri sõnutsi on Eesti riik Euroopa abiprogrammide vahendusel aiandust küll toetanud, aga enamik Euroopa maid teeb seda märksa tõhusamalt. Tema meelest saaks uute aedade rajamist, istikute ostmist ja tarastamist toetada senisest efektiivsemalt. Samuti tuleks toetada turustamist, millega just väiksemad tegijad hätta jäävad.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles