Noored rahvatantsijad täidavad spordihoone

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi spordihoone
Viljandi spordihoone Foto: Elmo Riig / Sakala

Algul Hallistesse kavandatud koolinoorte tantsupäev tuli kolida Viljandi spordihoonesse, sest tantsijate hulk ületas märgatavalt korraldajate ootused.

«Algul oli kavas teha koolinoorte rahvatantsupäev väljaspool Viljandit ehk Halliste põhikoolis,» rääkis Viljandi maavalitsuse kultuuri peaspetsialist Kati Grauberg-Longhurst. «Korraldajatele täieliku üllatusena pani ennast kirja nii suur hulk rühmi, et pidime kolima tantsupäeva Viljandisse suurematesse ruumidesse.»

Grauberg-Longhurst põhjendas korraldajate valearvestust sellega, et tavaliselt jääb pärast üle-eestilist koolinoorte laulu- ja tantsupidu rahvatantsuga tegelejaid koolides märgatavalt vähemaks. «Eelmise aasta suurpeo järel pole seda aga juhtunud. Uusi rühmi on juurde tulnud ja see on hästi positiivne,» ütles ta.

Viljandimaa koolinoorte rahvatantsupäevale on end kirja pannud 29 rühma, kus tantsivad I—VI klassi õpilased. Tantsupäeval astub üles 432 last.

Rahvatantsupäev algab kolmapäeval, 25. aprillil kell 12 ja kestab umbes tund aega.

Kontsert on tasuta ja see on pandud lõunatunnile, et ka tööl käivad inimesed saaksid vaatama minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles