Saarepeedi volikogu kinnitas söökla rentimise Enelin Meiusile

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarepeedi volikogu kinnitas rahvamajas kasutult seisvate sööklaruumide rentimise Enelin Meiusile.
Saarepeedi volikogu kinnitas rahvamajas kasutult seisvate sööklaruumide rentimise Enelin Meiusile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saarepeedi volikogu kinnitas täna pärastlõunal rahvamajas kasutult seisvate sööklaruumide rentimise aastaid Eestist eemal olnud Enelin Meiusile.


Volikogu liikmete sõnul polnud neil pakkumise väljakuulutamise eel erilist usku, et keegi võiks väikses asulas paiknevaid ruume praegusel raskel ajal endale tahta. Seetõttu olid volikogu liikmed rõõmsalt üllatunud, et oksjonil osales koguni neli pakkujat.

Üllatusena tuli volikogu saalis viibivatele inimestele ka see, et Enelin Meiusi oli oma elukohaks nimetanud Saarepeedi vallas asuva Oru talu. Tausta uurides selgus, et Meiusi on koguni selle talu omanik. Majas elab praegu tema ema.

Vallavanem Ando Eensalu oli oksjoni korra kohaselt uurinud Enelin Meiusi võimalikke maksuvõlgnevusi ja selgus, et neid pole.

Volikogu kiitis ruumide rendile andmise ühehäälselt heaks ning mitu volikogu liiget avaldas lootust, et kõik läheb nii, nagu Meiusi on neile kirjalikus pöördumises kinnitanud. «See oleks vallale suur võimalus ja reklaam,» arvas volikogu opositsiooni kuuluv Ain Sibul.

Praegu Moskvas ravil viibiv Enelin Meiusi on lubanud alustada Saarepeedi vallavalitsusega rendilepingu sõlmimise protsessi juba järgmisel nädalal ning teda esindab selles Tallinna advokaat Viktor Kaasik.

Aprilli alguseks peaks Saarepeedil valmis saama köök ja ruum, kus hakatakse inimestele sooja toitu pakkuma. «See saab olema selline söögikoht, kus toidule juurdehindlust ei tehta,» lubas Enelin Meiusi. «Eesmärk on pakkuda odavat toitu kohalikele inimestele ning valla vanuritele viiakse toit tasuta lausa koju kätte.

Kohe pärast söögikoha avamist soovib ta lahti teha väikese puhveti ning mai lõpuks tahab ta rahvamaja keldrisse rajada kohviku. «See koht peab tulema superdisainiga - selline, kuhu sisse astudes tekiks tunne, et ei olegi enam Eestis,» kirjeldas ta. Keldri rentimiseks Meiusil vallajuhtidega mingit kokkulepet pole.

105 ruutmeetri suuruse ruumi pani vallavalitsus oksjonile hinnaga 100 krooni kuus. Lõpuks tõusis hind 3200 kroonile. Remontimata ja sisustamata ruumi viieks aastaks rendile saanud ettevõtjal tuleb tasuda kõik kommunaalkulud ja maksta remondi eest.

Toitlustamisteenust tuleb reeglite kohaselt pakkuda vähemalt kaks-kolm tundi päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles