Pesula pidulised astuvad kohtu ette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse kuut 23—30-aastast meest mullu Viljandis Lille tänava pesulas peetud peol politseinike ründamises. Kohtuistung on kavandatud septembrisse.

Eelmise aasta 22. oktoobri õhtul peeti Lille tänaval asuvas autokäsipesulas suure seltskonnaga sünnipäevapidu.

Pidutsejate vahel tekkis sõnavahetus. Tülitsejad läksid maja ette ning neil tekkis omavaheline kähmlus. Lärm kostis ümberkaudsete majadeni ja nende elanikud tegid politsei lühinumbrile 110 väljakutse. Kohale saadeti kaks politseipatrulli.

Süüdistuse kohaselt ründasid ja sõimasid alkoholijoobes mehed ametikohustusi täitvaid politseiametnikke. Et sündmus leidis aset tänaval, häiris see ümberkaudsete majade elanikke, kes samuti üritasid alkoholijoobes seltskonda korrale kutsuda, kuid selle peale rünnati ka neid. Politseinikele tekitati kehavigastusi ning neile üritati aiateivastega kallale tungida.

Lõpuks kaasas politsei lisajõude, sealhulgas Lõuna prefektuuri kiirreageerimisüksuse. Vägivallatsejad peeti kinni ning viidi arestimajja. Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituses korraldatud kohtueelsel uurimisel tuvastati, et politseinikke ründasid füüsiliselt kuus meest. Neile esitas prokuratuur süüdistuse vägivallas ametikohustusi täitva võimuesindaja vastu.

Lisaks said kolm meest süüdistuse rahu ja avaliku korra grupiviisilises rikkumises vägivallaga, millega kaasnes vastuhakk avalikku korda kaitsvale isikule, ja ebaseaduslikus tungimises võõrale piirdega alale.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Aro Siinmaa ütles, et kuuest süüdistatavast kolm, kes on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, olid kohtueelse uurimise ajaks kohtu loal vahistatud. Mehed peavad vanglas olema veel vähemalt neli kuud, sest kohus jättis süüdistatavate suhtes kohaldatud tõkendid muutmata ja kriminaalasi jõuab kohtusaali selle aasta septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles