Koondatavatele koolitöötajatele tuleb infopäev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Agasild
Ardo Agasild Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus korraldab esmaspäeval töötukassa õppeklassis infopäeva linna koolidest koondatavatele töötajatele.
 


Viljandi abilinnapea Ardo Agasild selgitas, et infopäeva vajadus tekkis koolivõrgu ümberkorraldamisega.

«Kolmest gümnaasiumist saab põhikool ja sügisel alustab õppetööd riigigümnaasium, mistõttu väheneb koolides klassikomplektide arv ning väheneb vajadus õpetajate ja abipersonali järele,» selgitas Agasild.

Infopäeval antakse koondatavatele teavet, millised on võimalused saada töötukassa toel ümber- ja täiendusõpet või maakonna teistes koolides olevatele vabadele õpetajakohtadele tööle minna.

Abilinnapea kinnitust mööda pole koolide töötajate koondamine otseselt seotud riigigümnaasiumiga, sest enamik uue kooli õpetajaid on Viljandist. «Eeskätt on see tingitud klassikomplektide vähenemisest,» lausus ta.

Lisaks töötukassa spetsialistidele osaleb infopäeval maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Ilmar Kütt, kes annab ülevaate vabadest töökohtadest ja võimalustest saada tööd teistes maakonna koolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles