Ugala toob lavale eesti naise nukra loo

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ugala teatris esietendub laupäeval Veera Saare romaanil «Ukuaru» põhinev lugu, mis lavastaja Madis Kalmeti sõnul on ood eesti naisele, eesti rahva edasikestmisele ja armastusele.

«Veera Saar on «Ukuarus» tabanud midagi üksiti ainuomast Eesti naiste loomusele, see on kooslus kannatlikkusest, hingejõust, töökusest ja südamesoojusest,» rääkis lavastaja. «Eesti naine on vapper ja vastupidav, hell ja õiglane ning karge nagu meie loodus. Eks suuresti ole meie kestmajäämine tulenenud just naiste vaprusest,» sõnas Kalmet.

«Ukuaru» kujutab elu Teise maailmasõja eel ja ajal Eesti laanetaludes. Olgu ajad kui karmid tahes, Eesti naine on pidanud hakkama saama, lapsi sünnitama ja nad üles kasvatama.

Peategelase Minna elus on hoolimata rasketest oludest rõõmu ja armastust. Valib ta ju rikka taluperemehe asemel oma kaasaks hoopis pennita lõõtspillimängija ja kolib koos temaga metsade ja rabade taha Ukuarule, et rajada sinna ühine kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles