Mullu trükikojas tunniga platsi puhtaks teinud õpetajad võtsid sel aastal rahulikumalt

Copy
Kui eelmisel aastal oli värvilise paberi pärast isegi pisike võitlus, siis sel aastal tegid õpetajad paberikuhjast kõikide värvide kättesaamiseks koostööd.
Kui eelmisel aastal oli värvilise paberi pärast isegi pisike võitlus, siis sel aastal tegid õpetajad paberikuhjast kõikide värvide kättesaamiseks koostööd. Foto: Marko Saarm

Print Best osales taas trüki- ja pakenditööstuse liidu kampaanias "106 kilomeetrit paberit Eesti lastele", kus seitse trükikoda üle Eesti jagab jääkmaterjale lastele meisterdamiseks. Kui möödunud aastal sai Print Bestis materjal otsa tunni ajaga, siis tänavu olid õpetajad küll varakult platsis, kuid suurt kahmamist ei olnud.

Print Besti personalijuht Liina Heinaste hinnangul läks sel aastal jagamisele 3,5 tonni paberit, huvilistele oli valmis pandud hulgaliselt euroaluseid nii valget kui värvilist paberit.

Nagu Heinaste selgitas, on need tootmisjäägid. Ajakirjaniku tähelepaneku peale, et paber on nii ilus, et sellist on Viljandis poestki keeruline leida, kostis ta muiates, et Print Bestis tehakse ilusast paberist ilusaid raamatuid. Ta rääkis, et värvilised paberid on suurest poognast tekkinud jääk. Valget paberit tellitakse ühe töö tarvis terve alus ning kui allesjäänud kogus on liiga väike või järgmistele projektidele ei sobi, seda hiljem kasutada ei saa. "See jääb meil seisma ja otsustasime selle lasteaedadele ja koolidele jagada."

Tagasi üles