Juriidiline tähelepanematus lõi tennisehalli laiendusplaani järjekordselt uppi

Copy
Linnajuhtide plaani järgi võiks enampakkumisega leida arendaja spordihoone taga asuvale tühjale maatükile, aga juriidika lubab seda müüa vaid tennisekeskusele.
Linnajuhtide plaani järgi võiks enampakkumisega leida arendaja spordihoone taga asuvale tühjale maatükile, aga juriidika lubab seda müüa vaid tennisekeskusele. Foto: Sakala

Viljandi linnavalitsus oli oksjoniotsuse langetanud ning volikogule mõeldud eelnõu oli dokumendiregistris avalikult välja pandud, kui äkitselt selgus, et spordihoonetaguse tühja platsi enampakkumist polegi võimalik korraldada. Seda maalappi on hulk aastaid soovinud saada tennisespordi arendajad olemasoleva halli laiendamiseks.

Õigupoolest enampakkumise võiks ju teha, aga osta saaks tühja maatüki hoonestusõigust ainult Viljandi tennisekeskus, kes on juba seal sama õiguse omanik ning majandab spordihoone külje all kahe väljakuga tennisehalli.

Kui 14. oktoobril otsustas linnavalitsus maatüki hoonestusõiguse enampakkumisele panna, siis nädala teisel poolel andis linnapea krundi vastu ehk suurimat huvi tundvale tennisekeskusele teada, et kogu oksjoniplaan maetakse maha. "Sellele kinnistule on juba seatud hoonestusõigus," selgitas linnapea Johan-Kristjan Konovalov ja viitas osaühinguga Tennisekeskus sõlmitud lepingule, mille alusel rajati maa-alale tennisehall. "Teist hoonestusõigust samale kinnistule seada ei saa."

Tagasi üles