Garantiiremondi järel jäi tänavale ikka katkisi kive

Copy
Tartu tänava sillutises võib endiselt leida katkisi kive, kuid süüdi pole kehv kvaliteet, vaid näiteks lumelükkamise käigus tekkinud vigastused.
Tartu tänava sillutises võib endiselt leida katkisi kive, kuid süüdi pole kehv kvaliteet, vaid näiteks lumelükkamise käigus tekkinud vigastused. Foto: Elmo Riig

Tartu tänava garantiiremont läks Viljandi linnavalitsuse hinnangul plaanipäraselt, mis ühtlasi tähendab, et osa katkisi kive jäi uute vastu vahetamata.

Haldusameti teedespetsialist Heikki Teearu ütles, et kogu tänava kulunud või katkisi kive ei saa ehitaja süüks panna ega garantii korras väljavahetamist nõuda. Kivide lagunemisel on tema sõnul ka teisi põhjusi, näiteks talvise hoolduse käigus sahaga tekitatud vigastused ning sõidukite naastrehvide tõttu tekkiv kulumine, mis soola mõjul võimendub.

Kuigi Tartu tänaval ei tohi soola kasutada, kandub seda rehvidega sinna Tallinna tänavalt. Teedespetsialisti kinnitusel on soola mõju silmaga näha, sest Tallinna tänava poolses osas on kivid enam kulunud kui kaugemal.

Tagasi üles