Suure-Jaanis avati tasuta vahetuspunkt

Copy
Suure-Jaanis on kord nädalas lahti vahetuspunkt, kuhu saab asju tasuta ära anda ja kust vajaliku tasuta kaasa võtta. Taimi Leinsoo (vasakul) sordib toodu saali peale laiali, et huvilistel oleks kaupa lihtne leida.
Suure-Jaanis on kord nädalas lahti vahetuspunkt, kuhu saab asju tasuta ära anda ja kust vajaliku tasuta kaasa võtta. Taimi Leinsoo (vasakul) sordib toodu saali peale laiali, et huvilistel oleks kaupa lihtne leida. Foto: Marko Saarm

Neljapäeva lõunal oli Suure-Jaanis Köleri tänaval viiendat korda avatud tasuta vahetuspunkt, kuhu saab viia asju, mis kodus seisma jäänud, ning kust ühtlasi kaasa haarata selle, millest on ehk puudust tuntud.

Vahetuspunkti nimega Sulle-Mulle avasid ja selle tööd korraldavad Taimi Leinsoo ja Ruta Naudre. Nagu nad ütlesid, tuli mõte juba tükk aega tagasi sellest, et inimestel on ikka kodus asju, mida neil tegelikult vaja ei lähe. "Ka meil endal oli palju asju. Tassisime neid Viljandisse ja vahetasime omavahel, aga siis mõtlesime, et kaua võib. Nii hakkasimegi arutama, kas oleks võimalik vahetuspunkti siia Suure-Jaani teha," rääkis Leinsoo.

Idee teostamiseks kohe sobivaid ruume leida ei õnnestunud. "Aga nüüd olid need ruumid mu sugulasel lihtsalt tühjalt seismas ja kui ma temalt küsisin, oli ta kohe käpp," kõneles Leinsoo. 

Tagasi üles