Viljandi haigla piirab koroonaviiruse leviku tõttu patsientide külastamist

Copy
Haiglasse kedagi vaatama minna tohib ainult täiesti tervena.
Haiglasse kedagi vaatama minna tohib ainult täiesti tervena. Foto: Madis Veltman

Viljandi haigla teatas, et COVID-19 haigestumise kasvu tõttu pääseb alates 16. oktoobrist haigla suurde majja patsiente vaatama vaid suure vajaduse korral ja kokkuleppel raviarstiga.

Muudatus puudutab sisehaiguste, kirurgia, statsionaarse taastusravi, iseseisva statsionaarse õendusabi ning sünnitus- ja günekoloogia osakonnas viibivate patsientide külastamist. Olulise vajaduse korral tuleb külastamine kokku leppida patsiendi raviarstiga, iseseisva statsionaarse õendusabi osakonna puhul õeteenuse koordinaatoriga ning sünnitus- ja günekoloogia osakonna puhul valvearstiga.

Viljandi haigla kommunikatsiooni- ja turundusjuht Maarja Evert märkis, et ühe patsiendi juurde on korraga lubatud maksimaalselt kaks inimest ja lapsi palutakse mitte kaasa võtta.

Psühhiaatriakliinikus ja hoolekandekeskuses viibivate patsientide külastamises muudatusi ei ole. Seda saab endiselt teha külastusaegadel.

Terviseameti 14. oktoobri andmeil oli kahe nädala jooksul koroonasse haigestunuid 100 000 elaniku kohta 148,8. Viljandis oli viimase seitsme päeva näit 129,9.

Viljandi haiglas on infektsioonikontrolli õendusjuhi Tiina Tederi sõnul praegu 13 koroonaviirusega nakatunud patsienti.

«Nad ei ole raskes seisundis, kuid on eraldatud, et takistada viiruse ulatuslikku levikut haiglas. Kuna inimeste vaktsineerituse tase on veel madal, siis oleme mures viiruse kiire leviku pärast,» kõneles ta. «Tuletame meelde, et vaktsineerimine on lihtsaim viis end koroonaviirusega nakatumise eest kaitsta, ning soovitame kõigil seda teha, et hoida enda ja teiste tervist.»

Haigla kinnitusel pakutakse kõigile ravil viibivatele patsientidele võimalust lasta end vaktsineerida nii koroona kui ka gripi vastu. Teised soovijad saavad end vaktsineerida lasta eelregistreerimata haigla suure maja teisel korrusel. Sel pühapäeval, 20. oktoobril on võimalik kaitsesüsti saada ka Centrumi parklas vaktsineerimisbussis.

Kõikidel Viljandi haigla patsientide külastajatel on kohustuslik kanda kirurgilist maski ja desinfitseerida käsi haiglasse, osakonda ja palatisse sisenemisel ning palatist väljumisel. Patsienti võib vaatama minna üksnes tervena. Ka kergete haigussümptomite, nagu põgusa kurguvalu või kerge nohu korral palub haigla mitte tulla, sest osakonnas on palju haigustele vastuvõtlikke patsiente, kellel ka kerge viirushaigus võib kulgeda väga raskelt.

Kirurgilise maski kandmine on kohustuslik ka statsionaarsel ravil viibivatel patsientidel, kui nad liiguvad osakondade koridorides. Ambulatoorsetele vastuvõttudele tulevatel patsientidel on maski kandmine soovituslik.

Tagasi üles