Koolimaja ehitajaks pürib viis firmat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valuoja kooli asemele kerkiva Viljandi riigigümnaasiumi uue hoone ehitajaks soovib saada viis firmat, kes eilseks seatud tähtajaks dokumendid esitasid.

Ehitusfirma ülesanne on restaureerida muinsuskaitsealune koolihoone ja rajada sellele juurdeehitis.

Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm ütles, et komisjon kontrollib järgmiste nädalate jooksul pakkumiste vastavust tingimustele ja edastab seejärel ettevõtte juhatusele ettepaneku hanke tulemuste kinnitamiseks.

Osa töid tehakse riigi saastekvoodi müügist saadud raha eest ja need kestavad kava järgi 2013. aasta suveni.

Hankel osalemiseks pidi ehitusfirma käive olema aastatel 2008—2010 olnud igal aastal vähemalt 15 miljonit eurot.

Moodustatav Viljandi riigigümnaasium on üldhariduslik riigikool, kus on X–XII klassid. Kooli suuruseks on planeeritud kuus või seitse paralleelklassi ja õpilaste arvuks keskmiselt 600.

Gümnaasiumi ligikaudne aastaeelarve on haridusministeeriumi varem avaldatud arvutuste kohaselt 1,13 miljonit eurot.

Uus kool alustab tööd juba sel sügisel, kuid venima jäänud ehitustööde tõttu tuleb õpilastel esimesel aastal hakkama saada Kaare koolimajas ja Paalalinna koolis. XII klassi õpilased jäävad aga senistesse koolidesse, kuigi need alustavad septembris tööd põhikoolidena. Seega tuleb õpetajatel hakata uuel õppeaastal liikuma nelja maja vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles