Vald soovib lasteaia, raamatukogu ja noortekeskuse Kõost Kirivere kooli kolida

Copy
Raamatukogule ja noortekeskusele on plaanis ruumid kohandada umbes kilomeetri kaugusel asuvas Kirivere koolimajas ning lasteaia jaoks teha koolimajale juurdeehitis.
Raamatukogule ja noortekeskusele on plaanis ruumid kohandada umbes kilomeetri kaugusel asuvas Kirivere koolimajas ning lasteaia jaoks teha koolimajale juurdeehitis. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala valla arengukava kohaselt viiakse endises Kõo vallamajas tegutsevad lasteaed, raamatukogu ja noortekeskus järgmisel aastal veidi rohkem kui kilomeetri kaugusele Kirivere kooli. Praegu käib projekteerimine, mille üks osa on lasteaiale kooli juurde juurdeehitise tegemine.

Selliseid plaane oli vallavõim koos sealt kandist pärit vallavolikogu liikmete, asutuse juhtide ja ettevõtjatega haudunud juba aasta aega, ühiste seisukohtadeni jõudmine polnud aga niisama lihtne olnud. Üks nõue oli, et endise vallamaja ja Kirivere kooli vahele jääv kergliiklustee saaks valgustatud.

Nüüdseks kokkulepitud ümberkorralduste tarvis on järgmisel aastal ette nähtud 1,6 miljonit eurot, selleks kavatseb omavalitsus vallavanem Karel Tölbi sõnutsi laenu võtta.

Tagasi üles