Varga leidmiseks töötajatelt uriiniproovi võtnud haigla ei lepi 40 000-eurose trahviga (5)

Copy
Viljandi haiglas võeti uriiniproov 18 töötajalt, et leida sel moel inimest, kes oli varastanud ravimi. Kas labor varga tuvastas, pole teada, aga haiglale tõi see trahvinõude ja kohtutee.
Viljandi haiglas võeti uriiniproov 18 töötajalt, et leida sel moel inimest, kes oli varastanud ravimi. Kas labor varga tuvastas, pole teada, aga haiglale tõi see trahvinõude ja kohtutee. Foto: Elmo Riig

Töötajatelt uriiniproovi küsinud Viljandi haigla läheb novembri hakul kohtusse, sest ei lepi 40 000 euro suuruse trahviga, mida andmekaitse inspektsioon temalt selle pärast nõuab.

Sakalale teadmata ajal avastati Viljandi haiglas, et ühe osakonna ravimikapist on kadunud ravim. Et kadumisjuhtumit lahendada ja osakonna töötajate seas tekkinud pinget leevendada, otsustati haiglas võtta 18 töötajalt uriiniproov ning analüüside tulemusi varga leidmise eesmärgil töödelda. Igalt töötajalt võeti allkiri, et ta on proovi andmisega nõus.

Kas võimalik varas sel moel ka avastati, pole teada, sest haigla otsustas, et enne kohtulahendit ta juhtunut avalikkuse ees ei kommenteeri.

Tagasi üles