RAAMAT Kaapekakk elatud elu eri aegadest

Copy
"Päevalill ja torupill" on Anu Raua viies raamat, kuid nagu ta märkis, neist kolmega on ta ühele poole saanud kahe viimase aasta jooksul.
"Päevalill ja torupill" on Anu Raua viies raamat, kuid nagu ta märkis, neist kolmega on ta ühele poole saanud kahe viimase aasta jooksul. Foto: Elmo Riig

Tekstiilikunstnik Anu Raud on tuntud oma elava ja värvika väljendusviisi poolest. Oma loomingus on ta sageli, võiks öelda isegi enamasti, käsitlenud sügavaid teemasid nagu elu mõte, loodus ja inimese koht maailmas. Viimastel aastatel on ta rohkem kasutanud sõnalõnga ning selle värske näide on mälestusteraamat "Päevalill ja torupill".

Teos jutustab autori vahetute mälestuste põhjal inimestest, kellele oli saatus määranud elada Vene võimu all. Kuidas see aeg on jäänud meelde neile, kes siis elasid ja tegutsesid, on mõistagi väga individuaalne. Paljudele on Nõukogude aeg seotud nooruse ja elu parimate aastatega ning sestap meenutavad nad seda heldimusega. Elu oli stabiilsem. Töökohad olid tagatud. Elamine  oli suhteliselt odav. Ei olnud tarbimisühiskonna survet ega pidevat kiirustamist. Tarbida tahtsid muidugi kõik, aga mida sa tarbid, kui letid on tühjad.

Ei peida pead nostalgiavaiba alla

Tagasi üles