Lapsed toetavad joostes eakaaslasi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal Viljandis heategevuslikku teatejooksu ei korraldatud, varasematel aastatel on seda aga tehtud.
Eelmisel aastal Viljandis heategevuslikku teatejooksu ei korraldatud, varasematel aastatel on seda aga tehtud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Iga-aastane laste ja noorte heategevuslik teatejooks ootab 3. mail jooksma 10 000 põhikooliõpilast 21 Eesti linnas.

Viljandi jooksjatele antakse start 3. mail kell 14 Jakobsoni gümnaasiumi staadionil.
Liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuseks korraldatavale jooksule registreerimine on kodulehe www.teatejooks.ee kaudu avatud 19. aprillini. Teatejooksust osavõtt on tasuta.
Teatejooksu eestvedaja Erik Pallase lausus, et oluline on just osavõtt, sest võitjaid välja ei selgitata.

«See on heategevuslik üritus, millest osa võttes saavad lapsed ja noored anda oma panuse heategevusse ning mõelda eakaaslaste peale, kes on liikumisvõime kaotanud,» rääkis ta. «Hoolivus ja arvestamine inimestega enda ümber on ilus väärtus, mida noortele edasi anda. Loodetavasti oskavad nad rohkem väärtustada ka oma võimalusi liikuda ja sporti teha. Hea meel on selle üle, et heategevuslikust teatejooksust on kujunenud Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus.»

Jooksma on oodatud põhikooliõpilased. Joostakse viies vanuserühmas: V, VI, VII, VIII ja IX klassi noored. Vanema klassi meeskonda võivad kuuluda ka nooremate klasside õpilased. Igas meeskonnas on kaheksa jooksjat, igaüks läbib 200 meetrit.

Iga kool võib välja panna piiramatul arvul meeskondi, jooksma võib tulla ka sõprade või trennikaaslastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles