Noore kitarrimängija preemia võitjaks pärjati Frederik Küüts

Copy
Laupäeval kuulutasid Eesti Jazzliit ja Viljandi Kitarrifestival välja 17. Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia laureaadi. Võitjaks osutus Frederik Küüts.
Laupäeval kuulutasid Eesti Jazzliit ja Viljandi Kitarrifestival välja 17. Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia laureaadi. Võitjaks osutus Frederik Küüts. Foto: Mihkel Sillaots

Laupäeval kuulutasid Eesti Jazzliit ja Viljandi Kitarrifestival välja 17. Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia laureaadi. Võitjaks osutus Frederik Küüts.

Frederik Küüts, artistinimega Fredi, on noor eesti kitarrist, kes on õppinud hinnatud kitarristide Marek Taltsi ja Mart Soo käe all. Loomingulist eluteed alustas noormees juba 17-aastaselt, mil ilmus tema esimene EP (minialbum) koostöös Erko Niidu ja Laura Junsoniga. Muusik on läbi aastate salvestanud lugusid ja esinenud live-kitarristina selliste artistidega nagu Stefan, Sander Mölder, Beyond Beyond, Jüri Pootsmann, Yasmyn ja paljud teised. Tänini esineb Küüts aktiivselt koos Aneti, Nublu, Nöepi ja Alikaga.

Ansambliga Gram-Of-Fun ühiselt väljaantud album "To The Great Unknown" teenis 2022. aasta ansambli ja aasta debüütalbumi tiitli. Koos lauljanna Anetiga on Frederik Küüts olnud nomineeritud galakontserdil Eesti Muusikaauhinnad mitmes kategoorias. Artistil ilmus eelmise aasta sügisel ka EP "Tranquilo", mille esitlus oli ühtlasi tema karjääri esimene soolokontsert.

Tagasi üles