PEETER KUUSK Palun lubage meil see haigla valmis ehitada!

Peeter Kuusk
Peeter Kuusk Foto: Erakogu

Viljandi linnavalitsus kehtestas 2023. aasta 18. detsembri istungil turu parklas uue korra, mille järgi on alates tänavu 15. jaanuarist kella 6–18 parkimine seal piiratud kahe tunniga. Korra rikkujatele teeb kantselei järelevalveametnik hoiatustrahvi.

Protokollis märgiti kuulatud selgitustele tuginedes, et turuplatsi kõrvale ehitatakse haiglat ja paljud käivad ehitusel tööl autoga, nii on parklas tekkinud parkimiskohtade puudus. Lisaks oli kirjas, et abilinnapea ning haldusameti ja kantselei ametnikud on kohtunud mitmel korral haigla juhtkonnaga ja Pärnu linnavalitsuse majandusameti juhatajaga ning arutanud võimalikke lahendusi. Tekkinud olukorra lahenduseks otsustatigi turu parklas parkimist ajaliselt piirata. Märgiti, et seda teab ja aktsepteerib ka haigla juhtkond.

Sellele otsusele järgnenud pikas kirjavahetuses minuga nendivad ka linnavalitsuse esindajad, et ajapiirang kehtestati ennekõike sellepärast, et haigla ehituse tõttu oli turu parklast saamas ehitajate parkla, kuhu linnakodanik ei pruukinud enam igal ajal oma sõidukile kohta leida.

Tagasi üles