Seeneline pääseb Kaitseliidu õppuse kontrollpunktist lihtsalt läbi

Copy
Kontroll-läbilaskepunkti juures tuleb järgida märke ja liikluskorraldaja juhiseid, kuid Kaitseliidu kinnitusel ühegi tavakodaniku ja tema sõiduki vastu õppuse ajal huvi ei tunta.
Kontroll-läbilaskepunkti juures tuleb järgida märke ja liikluskorraldaja juhiseid, kuid Kaitseliidu kinnitusel ühegi tavakodaniku ja tema sõiduki vastu õppuse ajal huvi ei tunta. Foto: Kaitseliit

Lõuna-Eestis peetaval Kaitseliidu õppusel Sibul seatakse kolmeks päevaks üles kontroll-läbilaskepunktid, kuid korraldaja kinnitusel tavakodanikele takistusi ei tehta ning ilma dokumenti näitamata pääseb edasi nii jalgsi kui sõidukiga.

Sel nädalal kestvast õppusest võtavad osa kõik Kaitseliidu Lõuna-Eesti malevad. Reedest pühapäevani peetakse kaitselahing, milles peavad Valgamaa ja Sakala maakaitseüksused kaitsma määratud alasid Uniküla–Pikasilla vahelisel alal ida poolt läheneva vastase eest. Samal ajal julgestavad Sakala maakaitseüksused Eesti ja Läti riigipiiri Lilli piirkonnas võimalike lõunast tulevate rünnete vastu.

Kaitseliidu Tartu maleva teavituse ja tsiviil-sõjalise koostöö ohvitser Julia Siimberg ütles, et kontroll-läbilaskepunktid rajatakse sõiduteele ning need on julgestatud kaitseliitlaste ja maakaitseväelastega.

Tagasi üles