Rubiini plats Viljandi vanalinnas jääb jõuludeni ühingu kätte

Copy
Rubiini platsi kujundati suve teisel poolel küll tublisti aktraktiivsemaks, ent päevasel ajal seal inimesi siiski napib.
Rubiini platsi kujundati suve teisel poolel küll tublisti aktraktiivsemaks, ent päevasel ajal seal inimesi siiski napib. Foto: Elmo Riig

Esialgu oktoobrini Viljandi vanalinnas kunagise Rubiini kino platsi tasuta rendile saanud ühing võib lepingu pikenduse alusel jätkata samal moel vähemalt detsembri keskpaigani ning siis kaaluvad linnajuhid uuesti, mida platsiga edasi teha.

"Sammhaaval," põhjendas linnapea Johan-Kristjan Konovalov, miks lepingut kaheks ja pooleks kuuks pikendati. Ta ei välistanud, et detsembri keskel tuleb järgmine lisaaja määramine, ning nentis, et siis saab ka selgeks, kuidas on võimalik ellu viia praegu platsi kasutava ühingu eestvedajate ideed ehitada kesklinna jääväljak ja lumelinn.

Mittetulundusühing Linnaelu, mille eestvedaja on Kristina Libe, küsis Rubiini platsi 1720 ruutmeetrit tasuta rendile juba suvel, et sellele elu sisse puhuda. Suve teisel poolel toodi sinna juurde laudu ja toole ning lisati puhke- ja mängupaiku, muu hulgas on seal kohad, kus einestada. Platsil tegutseb kolm toidupakkujat, millest üks on avatud põhiliselt õhtuti.

Tagasi üles