Vaie võib spordihoone kohviku avamise lükata uude aastasse

Copy
Viljandi linnavalitsus hakkas spordihoonesse kohvikupidajat otsima 2023. aasta aprillis, kui seal ligi seitse aastat toitlustanud Time Out välja kolis. Mitu konkurssi ebaõnnestus, sest pakkujaid ei olnud. Lühikest aega tegutses spordihoones osaühing Voriini. Tänavu septembris leiti konkursiga kohvikule uus pidaja, kuid nüüd on linnavalitsusele esitanud vaide ettevõte, kelle hilinenud pakkumist konkursil ei arvestatud. 
Viljandi linnavalitsus hakkas spordihoonesse kohvikupidajat otsima 2023. aasta aprillis, kui seal ligi seitse aastat toitlustanud Time Out välja kolis. Mitu konkurssi ebaõnnestus, sest pakkujaid ei olnud. Lühikest aega tegutses spordihoones osaühing Voriini. Tänavu septembris leiti konkursiga kohvikule uus pidaja, kuid nüüd on linnavalitsusele esitanud vaide ettevõte, kelle hilinenud pakkumist konkursil ei arvestatud. Foto: Elmo Riig

Ettevõte, kes tegi pakkumise pärast Viljandi spordihoone kohviku pidaja leidmiseks korraldatud konkursi tähtaja lõppu, on esitanud linnavalitsusele vaide ning palub konkursi tulemused tühistada.

Viljandi linnavalitus korraldas spordihoone kohviku pidaja leidmiseks konkursi septembris ja see oli poolteise aasta jooksul juba kolmas samasisuline hange. Varasemad olid huvipuuduse tõttu luhtunud. Seekord laekus õigeks ajaks üks pakkumine. See oli osaühingult Raudna MF, kes on tuntud Heimtali külje all tegutseva Raudnaela kohviku pidajana, ja tema tunnistati möödunud esmaspäeval ka konkursi võitjaks. 

Hilinenud pakkuja, mittetulundusühing Headuse Taru esitas Viljandi linnavalitsusele vaide konkursi korraldamise ja tehtud otsuste kohta. "Leiame, et konkursi läbiviimisel esines puudusi, mis rikkusid ausa konkurentsi ja võrdse kohtlemise põhimõtteid," kirjutab mittetulundusühingu Headuse Taru esindaja Janika Gedvil vaides.

Tagasi üles