Viljandi muuseumi Tõrukoda kutsub reedel pärandtoidu valmistamise õpituppa, mida juhendab ajalooõpetaja ja hobikokk Grete Sirge.
Tõrukojas võetakse ette esivanemate retseptiraamat
Viljandi muuseumi Tõrukoda kutsub reedel pärandtoidu valmistamise õpituppa, mida juhendab ajalooõpetaja ja hobikokk Grete Sirge.
Esivanemate retseptivaramust on kavas valmistada neil rooga. Soe eelroog on isetehtud pasteet karaskiga, külmaks eelroaks valmistatakse toorsalateid, dineetoit selgub kohapeal ning magustoiduks on leivatort moonimeega.
Lõpuks saavad osalised valmistatu ära süüa.
Õpituba alagab 11. oktoobril kell 16.30 ja kestab kuni kolm tundi. Kohtade arv on piiratud ja vajalik on eelregistreerimine. Osalustasu sisaldab tooraineid ja töövahendeid. Teavet saab Tõrukoja tegevusjuhilt Eda Kivisillalt.
Õpituba kuulub kokku näitusega "Laua ümber koos", mis mõtestab ellujäämise kunstina toiduga seotud pärandkultuuri ning ühendab erinevate põlvkondade toiduvalmistamise lood.